A jármű Quadra-LiftTM légrugózási rendszere gombnyomásra öt különféle beállítást tesz lehetővé: parkolás, normál hasmagasság, terep1 és terep 2, valamint aero. Akár 10,2 cm-t is képes emelkedni, így a maximális hasmagasság eléri a 25,9 centimétert.

A SELECT-TERRAIN járművezérlési rendszer segítségével szintén öt üzemmódba kapcsolható (automata, homok/sár, sport, hó és szikla) az aktuális terepviszonyoktól függően. A QUADRA-TRAC II, ill. QUADRA-DRIVE II aktív állandó összkerékhajtási rendszer segíti a motor teljes erejét átadni az úttestnek.

A Grand Cherokee megfelelően felszerelve képes akár 3357 kg-os vontatmány szállítására is, amelyet az utánfutó stabilizáló rendszer felügyel: a vontatmány kilengése esetén automatikusan kellő erővel fékezve segíti stabilizálni a vontatmányt.

Amennyiben a jármű lefelé halad, a dőlésszög-érzékelővel felszerelt ereszkedés szabályozó segíti a lejtős terepen való lejutást úgy, hogy eközben a vezetőnek nem is kell féznie, mert a rendszer önműködően szükség szerint fékezi az egyes kerekeket, ha úgy érzékeli, hogy lassabb haladási sebességre van szükség. Visszagurulási rendszerrel is felszerelték, ez az emelkedőn való elindulást segíti: a fékpedál elengedése után rövid ideig fenntartja a nyomást a fékrendszerben.

A CommandViewTM  panoráma üvegtető 2 elemből áll, az első része motoros mozgatással hátrafelé csúsztatható, így engedve be friss levegőt és napfényt az utastérbe (az Overland, az Overland Summit és SRT változatokon a szériafelszereltség része.)

Újdonság a motoros mozgatású csomagtér-ajtó,amely távirányítással könnyedés nyitható és zárható. Ez a Prémium csomag részeként megrendelhető, amely magában foglalja még  735N Uconnnect Multimédia rendszert és fűthető kormánykereket.

Felszereltségi szintek szerint kapható Laredo, Limited, Overland, Overland Summit és SRT változatokban.